DIY

Filterdoosjes

[title]
Heb jij ook een filter gekocht maar heb je geen ideaal doosje daarvoor? Dan kan dit je uit de nood helpen. Een stevig doosje gemaakt van plastic potjes en lijm, hooguit een kwartiertje werk. Wil je het volledige document met meer foto's mail dan naar sven.vdberghe@gmail.com

goedkope statief bescherming

Een goed statief kost al snel veel geld. Zeker als je niet te veel wil sleuren en kiest voor een lichter exemplaar uit carbon. Om de poten van je statief te beschermen (bv. tegen krassen), bestaat er een eenvoudige en goedkope oplossing, die ik van Gert Arijs gehoord heb. Het enige wat je nodig hebt is een lekke binnenband van een fiets, een schaar en een klein uurtje tijd.

Lens mobiel ondersteunen

[title]
Een stabiele en minder vermoeiende maar toch mobiele ondersteuning.

Tuinvogels fotograferen

[title]
Omdat dikwijls gevraagd wordt hoe je nu eigenlijk het beste (tuin)vogels fotografeert, volgt hier een artikeltje dat je misschien al iets dichter bij je beoogde resultaat zal brengen. In dit artikel zal ik proberen een aantal punten aan te halen waar je misschien niet direct aan denkt, maar die toch wel belangrijk zijn voor goede, mooie foto’s.

Hoe maak je een rijstzak?

[title]
Ben je op zoek naar een goedkoop alternatief voor een statief? Dan is een rijstzak de oplossing! Een rijstzak wordt voor heel veel doeleinden gebruikt: het wordt bijvoorbeeld op het venster van een auto gelegd om zo meer stabiliteit te hebben bij het fotograferen vanuit de auto, je kunt er laag mee bij de grond komen om zo een bloemetje op “ooghoogte” te fotograferen. Op kamp kan je er zelfs op slapen, of in noodgevallen de rijst ervan koken en eten.

Softbox voor macrofotografie

[title]
Hoewel kleine, simpele softboxen niet duur zijn, kun je er ook gemakkelijk eentje zelf maken. Met slechts een lege melkfles, ducktape en aluminiumfolie knutsel je in een half uurtje een kleine softbox in elkaar die uitermate geschikt is voor macrofotografie.

Als je cameratas niet meer voldoet.

[title]
Op een bepaald moment voldoet je cameratas niet meer. Hij is óf te klein, óf niet comfortabel genoeg om het gewicht van je groeiende collectie lenzen aan je rug toe te vertrouwen. In plaats van een nieuwe tas aan te schaffen kan je er voor kiezen je rugzak aan te passen .