Filterdoosjes

[title]
Heb jij ook een filter gekocht maar heb je geen ideaal doosje daarvoor? Dan kan dit je uit de nood helpen. Een stevig doosje gemaakt van plastic potjes en lijm, hooguit een kwartiertje werk. Wil je het volledige document met meer foto's mail dan naar sven.vdberghe@gmail.com

FILTERDOOSJES
 
Benodigdheden
 

  • 1 potje met deksel waarin de filter past waarvoor je het doosje maakt. (ook niet te groot)
  • een bodem of deksel dat een iets grotere diameter heeft dan het potje

 
Materiaal
 

  • Mes (met scherpe punt)
  • Schaar
  • Lijmpistool + lijm
  • Eventueel platte schroevendraaier

 
Bouwwerkzaamheden

Snij met het mes en schaar van het potje alles af tot ongeveer een cm onder de rand.  Kijk al eens naar het deksel dat je als bodem gaat gebruiken of dit past met de filter en pas indien nodig het tussenstuk nog verder aan.
 
TIP: Kijk zeker eens naar de dikte en diameter van je filter, kan deze diep genoeg liggen?!
 
Nu kan je het deksel, tussenstuk en bodem al eens op elkaar zetten. 
 
Vervolgens doe je met het lijmpistool lijm op de bodem. Rondom in de rand is voldoende.  Na dit gedaan te hebben zet je het tussenstuk hierop en duw het goed in de lijm.
 
Zorg dat je de juiste kant in de lijm duwt! Stel dat je verkeerd bent dan is het wat prutswerk want lijmpistool-lijm kan je normaal gezien makkelijk erafprutsen.
Aan de binnen en buitenkant kan je nog wat lijm spuiten als extra stevigheid.  Meestal is dit wel noodzakelijk aan minstens binnen of buitenkant. 
 
TIP: Met een schroevendraaier kan je de lijm wat gladstrijken tegen de rand.
 
Als de lijm na enkele minuten droog is kan je wat overtollige lijm wegnemen en het deksel erop zetten.  Doe het een aantal keer open en dicht en kijk of alles goed vast hangt en niet loskomt.
 

En dan kan je testen! Neem je filter leg hem erin en zet het deksel erop.  Hopelijk heb je goed gemeten en getest in het begin en kan je filter er goed in.
  
TIP: als je een eticket op het deksel hangt weet je welke filter in het doosje zit en meteen ook welke kant het deksel is!
 
Sven Van den Berghe
www.flickr.com/photos/sven_vdb
 
Als je liever het volledige document hebt met alle foto's erbij mail dan naar sven.vdberghe@gmail.com