Hoesdabewerkt

Bosaardbei 1

[title]
Met deze aardbei gaan we eens kijken welke stappen er kunnen genomen worden om een beeld te verbeteren van begin tot einde.

Bosaardbei 2

[title]
In deze sessie gaan we kijken hoe we de belichting en contrast kunnen aanpassen. En meteen ook de lelijke vlek in een bloemblaadje wegwerken.

Stacking

[title]
In macrofotografie kan de scherptediepte erg klein worden, soms slechts een fractie van een millimeter. Een kleiner diafragma is ook niet steeds een oplossing, aangezien je dan scherpte kwijt bent door diffractie. De oplossing is 'image stacking. Dit wordt veel gebruikt in microscopie-fotografie, extreme macro maar het kan worden gebruikt in gewone macrofotografie ook. Ik gebruik het bij bloemen, zwammen etc... Hier leg ik kort uit hoe het werkt.

Kip verscherpen

[title]
Het eindresultaat van deze manier van verscherpen is een sterkere verscherping zonder nadelen als duidelijkere ruis en halo's.

Photoshop automatiseren

Het eindresultaat is dat je grote hoeveelheden foto's, Photoshop kan geloof ik 200 foto's tegelijk openen, als jouw computer het aan kan zonder ergens vast te lopen, kunt omzetten.