Node locations

Elk plekje heeft uiteraard wel iets interessants te bieden. Deze kaart toont uitzonderlijke plaatsen in onze drukbevolkte leefomgeving en ver daarbuiten.

Javascript is required to view this map.

Boetelerveld

Land: 
Oostvaardersplassen

Land: 

Normaal worden dode dieren in de natuur opgeruimd maar in de Oostvaardersplassen niet. Het relatief nieuw gebied bevind zich in Flevoland in Nederland. Jammergenoeg is slechts 10% van het gehele gebied vrij toegankelijk maar d.m.v. van excursies van plaatselijke natuurbeheerders kan de rest bezocht worden.

Nationaal park de Drentsche Aa

Land: 

De Drentsche Aa in de enige beek in Nederland die zijn oorspronkelijk meandering heeft behouden. Het gebied heeft vele bossen, heidegebieden en mooie blauwgraslanden. In het voorjaar (mei en juni) zijn de velden paarsgekleurd van de vele orchideen. 'S morgens vroeg zijn er in het voorjaar veel reeen te vinden in de graslanden langs de stroompjes.

Eexterveld

Land: 

Het gebied word begraasd door schotse hooglanders en is een mix tussen een nat blauwgrasland en droge heide. Door het gebied stroomt een riviertje die zich in het naastgelegen bos ontspringt.  Doordat het er erg nat is komen er vele soorten libellen voor. Ook vind je er met mooi weer veel vlinders waaronder het icarusblauwtje en zelfs het veenhooibeestje.

Schiermonnikoog

Land: 

Schiermonnikoog (of kortweg Schier) heeft drie verschillende biotopen met elk hun eigen flora. De gebieden zijn te onderscheiden in duinen, kwelders en bossen. Het eiland is ook erg aantrekkelijk voor vogelaars. Vooral op de kwelders vind je ze. Kwelders zijn landen die alleen bij erg hoog water onderlopen en daarom begroeid zijn.

Landgoed Schoonheten

Land: 

Een traditioneel landgoed met bospercelen voor houtkap. Ook zijn er omliggende landbouwbedrijven. Tussen het landhuis en het Overijssels kanaal ligt een meer open gedeelte van het landgoed met graslanden waar minder intensief melkvee op graast. Dit ruige landbouw gebied is een gevarieerd landschap met houtwallen en ruigten. Het gebied is rijk aan ree wild.

Mijendel

[title]
Land: 

Onder de rook van Den Haag tussen Scheveningen en Wassenaar ligt het duingebied Meijendel. Dit waterwin- en natuurgebied bestrijkt 6 kilometer kust en is ongeveer 3 kilometer diep.

Sallandse Heuvelrug

Land: 

 
Hallerbos

Land: 

Het Hallerbos staat gekend voor zijn felblauwe ondergroei: de wilde hyacint. Deze bloeit uitbundig vanaf half april en wordt meestal samen gefotografeerd met uitlopende beuken. Deze combinatie valt meestal in het laatste weekend van april. Soms zijn de hyacinten echter uitgebloeid voor de beuk begint, dus het is elk jaar even afwachten wat het wordt.

Handa island (Eilean Shannda)

[title]

Handa Island is een erg gekende plaats bij natuurfotografen die Schotland bezoeken. Het is een nu onbewoond eiland en ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van Ullapool. Via een boot die in Tarbet vertrekt, is het een korte trip van enkele kilometers. Het eiland is in bezit van de Scottish Wildlife Trust en er dient toegangsgeld te worden betaald. Dit zit in de overzetprijs inbegrepen.