S' Albufera de Mallorca

[title]
Land: 
Regio: 
Soorten: 
Soorten: 
Soorten: 
Soorten: 
Soorten: 

Dit moerrasgebied, ingesloten tussen Muro en Alcudia is vlot met de auto te bereiken. In het park zelf kan je echter enkel te voet of met de fiets. Deze laatste kan je er tijdens de openingsuren van het park aan het bezoekerscentrum ontlenen. Er wordt trouwens gevraagd je aan het bezoekerscentrum aan te melden. Dan krijg je (gratis) een plannetje met stempel als "toelating" in het park.
 
Het is niet toegelaten de paden te verlaten, maar vanaf de verschillende paden en uit de verschillende kijkhutten kan goed gefotografeerd worden. Ondermeer Steltkluut, Purperkoet, Kleine Zilverreiger, Purperreiger en Koereiger zijn er algemeen en goed te fotograferen vermits een voldoende aantal mm's. Vooral kijkhut "Bishop I" en in mindere mate "Bishop II" zijn in dit opzicht de moeite. In april stond het langs de paden ook vol met leuke plantjes. Een zonnende Adderringslang of Iberische Meerkikker in een plas is ook geen uitzondering.
 
Openingsuren:
01/04-30/09: 09u00 tot 18u00
01/10-31/03: 09u00 tot 17u00
Deze uren zijn echter voor het grote publiek en ik hoorde van meerdere mensen dat fotografen die voor de openingsuren al in de kijkhutten zaten getolereerd werden. Tijdens de officiële openingsuren kan het er wel behoorlijk druk zijn.

Lokatie

Spain
39° 47' 44.2176" N, 3° 6' 19.6272" E
Javascript is required to view this map.